Siirry sisältöön

Vuoden 2022 Runouden rajoilla esiintyjät

Mirkka Auvinen on suurperheen äiti, runoilija, musiikkipedagogi ja kasvatustieteen maisteri. Hänen kolmas runokokoelmansa Ruuhkaisia napanuoria ilmestyy syksyllä 2022. Auvisen lastenrunoja on julkaistu mm. Teoksen Maailmanpyörässä-kirjassa.

 

 

Maria Forss (FM, KM) on työskennellyt varhaiserityiskasvatuksessa ja erityisopetuksessa. Lisäksi hän on opettanut lyriikan teoriaa ja tutkimusta yliopistollisilla verkkokursseilla. Forss on erityisen kiinnostunut runouden tutkimuksesta.

 

 

Filosofian tohtori, dosentti Päivi Heikkilä-Halttunen on maamme parhaita lastenkirjallisuuden asiantuntijoita. Vapaa tutkija, tietokirjailija, kriitikko ja kouluttaja on työskennellyt lastenkirjallisuuden parissa 1980-luvulta asti. Heikkilä-Halttunen on myös Onnimanni-lehden päätoimittaja ja Lastenkirjahyllyn aktiivinen blogisti.

 

Kuva Veikko Somerpuro.

Hannele Huovi on suomalaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden loistokkaimpia ja herkkävireisimpiä kirjailijoita. Lukuisilla kirjallisuuspalkinnoilla palkittu Huovi on kirjoittanut lasten- ja nuortenkirjallisuuden lisäksi oppikirjoja sekä julkaissut aikuisten romaaneja, novellikokoelmia ja runoteoksia. Hän on tehnyt myös kuunnelmia ja elokuva- ja teatterikäsikirjoituksia sekä kääntänyt yli neljäkymmentä lastenkirjaa.

 

 

Kuva Viika Sankila.

Jani Ikonen on palkittu kuvittaja, kuvataiteilija ja graafinen suunnittelija. Hän on kiinnostunut kommunikoinnin harmaista sävyistä, tarinoiden kirkkaasta valosta ja yhteistyöstä. Ikosen kuvittama ja Pia Krutsinin kirjoittama lastenrunokirja Kaupunki Kukaties oli lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana vuonna 2021.

 

 

Pia Krutsin on sanataidekasvattaja ja lastenkirjailija, joka työskentelee myös useissa taidekasvatuksen ja kirjallisuuden asiantuntijatehtävissä. Hän opettaa sanataidetta erityisesti lapsille ja perheille ja on perustanut Tampereella toimivan Sanataideyhdistys Yöstäjän. Pian erityisenä taitona on runojumppaus ja unelmana saada lasten ääni kuuluviin kirjallisuuden kentillä. Hänen esikoiskirjansa, Jani Ikosen kuvittama Kaupunki Kukaties, oli lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana 202

 

Kuva Mari Salmenhaara.

Lastenmuusikko Ilkka Muurman ja tanssitaiteilija Heli Kärki eli bussikuski Töötti ja rahastaja Söötti vievät lapset musiikkimatkalle maailman ympäri. Muurman on haminalaisen Uppo-Outo ja Kumiankat -yhtyeen perustajajäsen ja laulaja-lauluntekijä. Kärki on haminalainen tanssitaiteilija, fysioterapeutti ja kulttuurihyvinvoinnin asiantuntija.

 

 

Eero Ojala on helsinkiläinen näyttelijä, joka on valmistunut vuonna 2016 Teatterikorkeakoulusta maisteriksi. Hän on esiintynyt lukuisissa teatteri- ja elokuvarooleissa. Ojala on palkittu lausuntataiteilija, joka on myös opettanut lausuntaa ja runojen esittämistä. Haminaan hän saapuu Laura Ruohosen riemukkaisiin lastenrunoihin perustuvan Äkkivääriä flamingon sääriä -esityksen kera.

 

Camilla Pentti on helsinkiläinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Häntä kiehtovat visuaalisen viestinnän ja tarinankerronnan koukerot kirjoista peleihin. Camilla palkittiin vuonna 2007 Rudolf Koivu -palkinnolla ja on ollut kolme kertaa palkinnon ehdokkaana kuvituksistaan Jukka Itkosen lastenrunokirjoihin.

 

Kuva Pertti Nisonen.

Soili Perkiö on lapsiperheille tuttu Pikku Kakkosen ohjelmista Musarullaa, Muista laulaa ja Rytmireissu. Yhteistyössä Hannele Huovin kanssa on syntynyt lauluja, kirjoja ja äänitteitä. Sibelius-Akatemiassa Soili kouluttaa tulevia musiikkikasvattajia.

 

 

Maiju Pohjola on haminalainen runoilija, äidinkielenopettaja ja Haminan runoyhdistyksen puheenjohtaja. Hänen tuore runokokoelmansa Ettei yötä enää (2022) käsittelee synnyttämisen hämärää ja intensiivisen äitiyden pimeää. Aiemmin häneltä on ilmestynyt runokokoelma Lautuma (2020).

 

 

Inari Porkka on haminalaistaustainen kuvataiteilija ja kulttuurin moniottelija. Runojukeboksi on Inarin kehittämä esityskonsepti. Inari asuu ja työskentelee Loviisassa.

 

 

Maaria Päivinen on Kotkassa asuva äidinkielen opettaja ja kirjailija, jolta on ilmestynyt viisi romaania ja runokokoelma nimeltä Sinun osasi eivät liiku (ntamo, 2014). Työnsä ohella hän toimii myös Suomen Kirjailijaliiton ja Taiteen edistämiskeskuksen luottamustehtävissä.

 

 

Ville Vanhalan runojen ja Sini Saxin musiikin kohtaaminen kertoo vieraudesta, uteliaisuudesta ympäröivää maailmaa kohtaan sekä rakkaudesta, sen menettämisestä ja kaipuusta. Vanhala on pyhtääläinen toimittaja ja kirjailija, jonka viimeisin teos on runokokoelma Pikku-Politska pesee jalkansa suihkulähteessä (Aviador 2021). Saksofonisti Sini Sax on säestänyt useita suomalaisia eturivin artisteja ja featannut lukuisilla albumeilla.

 

Veera Milja on helsinkiläissyntyinen esiintyvä runoilija, joka sittemmin on kotiutunut Heinävedelle, Pohjois-Karjalaan. Hänen esikoisrunokokoelmansa Supersalanen tyttöpäiväkirja (Tammi) ilmestyi keväällä 2022.

 

 

Kuva Joonas Puuppo.

Eeva Åkerblad on Jyväskylässä asuva esikoiskirjailija. Runoutta ja proosaa yhdistelevässä teoksessaan Huolenpitoja (S&S 2022) hän tutkii hoivan, huolenpidon ja levon teemoja. Oman kirjoittamisensa ohella hän työskentelee kirjoittamisen opettajana ja freelancer-kustannustoimittajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *